top_banner
nsm10055_banner_protiplus_468px-60px

Het moderne proteïnedieet in de praktijk


Het prote´nedieet bestaat uit 3 fasen. De eerste fase is de intensieve fase. In deze fase is alles erop gericht om uw lichaam om te laten schakelen naar een vetverbranding, waarna het afvallen begint. De omschakeling vindt plaats na een paar dagen. Het gewichtsverlies in de eerste week is gemiddeld 3 kilo. Gedurende de intensieve fase gebruikt u 4 of 5 hoogwaardige prote´nesupplementen per dag, aangevuld met een mager eiwitrijk tussendoortje, een salade en groenten. Toegestane dranken zijn koffie en thee zonder suiker, water, bouillon van een kruidenbouillonblokje en met mate light frisdrank. Drink per dag 2 liter water om de afvalstoffen af te voeren en om de het vochtverlies in het lichaam die optreedt door de verbranding aan te vullen. Het slikken van een goede multivitamine en essentiŰle vetzuren (Omega 3-6-9) is belangrijk. Zo weet u zeker dat u lichaam niets tekort komt!
Let goed op welke prote´nesupplementen u aanschaft. In onze webshop werken wij met hoogwaardige producten die een hoog prote´ne gehalte hebben, maar daarnaast een laag koolhydratengehalte. Deze combinatie zorgt voor een goed en snel resultaat zonder hongergevoel. De prote´nepreparaten zijn verkrijgbaar in heerlijke smaken en in veel verschillende variaties.

Wist u dat?

...na een dag het proteïnedieet te hebben gevolgd de zoete trek en sterke hongergevoelens verdwijnen?


Hierdoor is het dieet goed vol te houden!

Na 1 tot 5 weken intensieve fase, afhankelijk van hoeveel u wilt afvallen, gaat u over naar de medium fase. In de medium fase vervangt u het prote´ne supplement van de lunch of het diner voor een stukje vlees, vis, eieren of een vegetarisch product. Zo eet u een koolhydraatarme, maar prote´nerijke maaltijd. U gebruikt in deze fase 3 of 4 prote´nesupplementen per dag. Door de toevoeging van vlees, vis en eieren gebruikt u meer calorieŰn, maar omdat het aantal gegeten koolhydraten laag is, blijft u lichaam nog vet verbranden. Houd voor de medium fase een 1 tot 5 weken aan. Het totaal gewichtsverlies kan nu opgelopen zijn tot vele kilo's. Ook in deze fase raden wij u aan om een goede multivitamine te slikken. Ook het slikken van essentiŰle vetzuren (Omega 3-6-9) is verstandig.

Na 1 week medium fase gaat u over naar de opbouwende fase. In deze fase gaat u langzaam over naar een gezond voedingspatroon waarmee u goed op gewicht blijft. Zo voegt u om de paar dagen een volkoren product of een enkel stuk (rood) fruit toe aan uw menu. Het beste voedingspatroon om te volgen aansluitend op een prote´nedieet is een Low Carb (=koolhydraatarm) voedingspatroon. De Low Carb leefwijze gaat uit van een eetwijze met weinig koolhydraten, waardoor de bloedsuikerspiegel stabiel blijft en eetbuien, vermoeidheid, te hoge bloeddruk en hoofdpijnen tot het verleden horen. Ook het prote´nedieet is in feite koolhydraatarm. In een Low Carb leefwijze eet u veel vlees, vis, groenten, noten, kaas, zuivel, fruit en met mate volkoren producten zoals volkoren (of koolhydraatarm) brood, zilvervliesrijst, of volkoren pitabroodjes of pasta's.

Meer over een koolhydraatarme leefwijze kunt u lezen of www.dieetsupportnederland.nl 

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden over hoe uw dieetschema er tijdens een prote´nedieet eruit zou kunnen zien.Schema Intensieve fase (1 Ó 5 weken)


Ontbijt 1 prote´neproduct zoals warme/koude shake, prote´neomelet, pancake of havermout
Tussendoortje 1 bakje naturel magere kwark of roeryoghurt. (max 125ml) of 1 gekookt ei
Lunch 1 prote´neproduct zoals omelet, soep, pancake. Groenten of salade*
Middagsnack 1 prote´neproduct zoals een snackreep, nootjes, cake of een bakje kant en klare dessert
Diner 1 prote´neproduct zoals een shake, dessert, soep, omelet, pancake, gecombineerd met groenten of een salade
Avondsnack (Optioneel) 1 proteïneshake naar keuze

Proteine Dieet Logo

*Toegestane groenten:

Alle soorten sla, aangemaakt met een beetje olie, azijn en kruiden, zoals andijvie, bieslook, bindsla, Chinese kool, komkommer, kropsla, krulsla, paprika, peterselie, radicchio, radijs, rettich, selderij, veldsla, venkel, witlof, ijsbergsla en zuring.

Overige groenten:

Artisjokharten, asperges, aubergine, bloemkool, boerenkool, broccoli, courgette, knolselderie, kool, koolrabi, koolraap, peultjes, prei, rabarber, sjalotjes, snijbiet, snijbonen, spinazie, spruitjes, taugé, tomaten, uien, en zuurkool.

Niet toegestaan:

Erwten, maïs en wortelen, witte of bruine bonen in saus en aardappelen!

Toegestane kruiden:

Basilicum, dille, dragon, gember, knoflook, koriander, oregano, rozemarijn, salie, tijm.

Toegestane dressings:

Olie, citroensap, kruiden en specerijen. 
Kant-en-klare dressings zonder suiker en met minder dan 2 gram koolhydraten per eetlepel.

De groenten koken of roerbakken in een eetlepel olie, bestrooien met peper en zout en serveren zonder sausjes of een klontje boter. Gebruik geen groente uit blik of pot. Deze groenten bevatten bijna altijd toegevoegde suiker. Dit beïnvloedt het afvallen. Diepvriesgroente is wel toegestaan. Tip: U kunt de proteïnepreparaten nog lekkerder maken door verse groenten en/of kruiden toe te voegen. Denk aan gestoofde champignons in de soep of roerbak verse spinazie, tomaten en een beetje ui en giet hier het omeletmengsel overheen. 

Gebruik in totaal ongeveer 300 gram groenten per dag, waarvan bijvoorkeur 200 gram salade en 100 gram gekookte groenten.

Toegestane dranken:

Proteinereep DietlineCapuccinoDessert


Schema Medium fase (1 -5 weken)


Ontbijt 1 prote´neproduct zoals warme/koude shake, prote´neomelet, pancake of havermout
Tussendoortje 1 bakje naturel magere kwark of roeryoghurt. (max 125ml) of 1 gekookt ei
Lunch 1 prote´neproduct zoals omelet, soep, pancake. Groenten of salade*
Middagsnack 1 prote´neproduct zoals een snackreep, nootjes, cake of een bakje kant en klare dessert
Diner 1 portie* mager vlees, schaaldieren, vis, vegetarisch product, gecombineerd met groenten**.
1 prote´nedessert of bakje naturel kwark of yoghurt. (125ml)
Avondsnack (Optioneel) 1 proteïneshake naar keuze

 

* Reken per portie ongeveer 125 gram vlees, vis. Let bij vleesvervangers op dat het aantal koolhydraten in het product laag is. Maximaal ca. 6 gram.

**U kunt de hoeveelheid gekookte groenten opvoeren naar ca. 200 gram.

 

OljifolieDessertGroente


Schema Opbouwende fase


Ontbijt 1 prote´neproduct zoals warme/koude shake, prote´neomelet, pancake of havermout
Tussendoortje Bakje naturel magere kwark of roeryoghurt. (max 125ml), gekookt ei, blokje kaas, of vleeswaar, 1 mandarijn, paar aardbeitjes, of bakje rood fruit uit diepvries
Lunch Koolhydraatarme maaltijd zoals: 2 sneden koolhydraatarm brood met kaas of vleeswaar of een salade met stukjes kip (of ander vlees) of vis. (zalm, paling etc.)
Middagsnack 1 prote´neproduct zoals een snackreep, nootjes, chocoballs of een bakje kant en klare dessert
Diner Groenten, gecombineerd met vlees of vis. (of vegetarische vleesvervanger) naturel yoghurt of naturel kwark.
Avondsnack (Optioneel) 1 proteïneshake naar keuze

Alle genoemde prote´neproducten kunt u kopen bij www.dieetwebshop.nl

Kies in de opbouwende fase bijvoorkeur producten die laag in koolhydraten zijn. Een goede gids hierbij is het boekje Goede vetten, Goede koolhydraten van Dr. Agatston. Dit boekje is geschreven voor het SouthBeach dieet, maar kan heel goed gebruikt worden als leidraad voor wat wel of niet verstandig is om te eten in deze overgangsfase. Kies hiervoor producten uit de tabellen vanaf bladzijde 35.

Zo komt u uit op een gezond voedingspatroon waarmee u een gezonde leefwijze ontwikkelt!

 

EierenGamba'sKip met salade

 

Disclaimer: De inhoud van deze site alsmede de inhoud van alle andere uitingen van Dieet Support Nederland op internet is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Dieet Support Nederland kan echter geen garanties geven met betrekking tot de aard, juistheid of de inhoud van deze informatie. Dieet Support Nederland is niet aansprakelijk voor eventueel voorkomende onjuistheden of schade dan wel voor de gevolgen van het gebruik van de betreffende informatie, vrijblijvende adviezen of producten. De site is zorgvuldig opgesteld volgens de richtlijnen van Low Carb dieten. Het gebruik van de informatie, vrijblijvende adviezen of producten is geheel voor verantwoordelijkheid van de gebruiker. De eigenaren van Dieet Support Nederland kunnen nimmer verantwoordelijk worden gesteld voor schade die optreedt aan gezondheid ten gevolge van het opvolgen van vrijblijvende NIET medische adviezen en het gebruik van de producten.